האכלה מבקבוק, בין אם את משתמשת בחלב אם שהופק או בפורמולה, היא הזדמנות נהדרת ליצור קשר עם התינוק שלך. הנה כמה צעדים וטיפים להבטיח חוויה חיובית הן עבורך והן עבור התינוק שלך:
הכנה של הבקבוק- ניקיון: ודאי שהידיים שלך וכל הציוד להאכלה נקיים לפני הכנת הבקבוק.
- הכנת חלב: עקבי אחרי ההוראות להכנת חלב אם או פורמולה. אם את משתמשת בפורמולה, שימי לב להוראות היצרן לגבי יחס המים לאבקה הנכון.
- שאיבת שד: יעילה יותר לשימוש קבוע. משאבות יכולות להיות יחידות או כפולות, כאשר משאבות כפולות חוסכות זמן על ידי הוצאת חלב משני השדיים בו זמנית.
האכלת התינוק שלך- מיקום נעים: החזיקי את התינוק במיקום חצי-זקוף, תומכת בראש ובצוואר שלו בחלל של ידך. ודאי שהוא נעים ומאובטח.
- זווית הבקבוק: שמרי על הבקבוק אופקי, הטי אותו מספיק כדי למלא את הפטמה בחלב. כך תצמצמי את כמות האוויר שהילד שלך בולע ותני לו לשלוט בזרימת החלב.
- פטמה לפה: בריסי בעדינות את הפטמה כנגד שפתות התינוק שלך. כשהוא פותח את הפה, תני לו למשוך את הפטמה. הפטמה צריכה להיות מלאה בחלב, לא באוויר.
- האכלה בקצב אישי: אפשרי לתינוק שלך לאכול בקצב שלו, לקיחת הפסקות לפליטה. האכלה בקצב אישי מחקה הנקה, מה שנותן לתינוק שלך שליטה על הקלט.
- החלפת צדדים: למרות שאת מאכילה מבקבוק, החלפת ידיים במהלך ההאכלה יכולה לעזור בהתפתחות הראיה ולספק שינוי נעים לתינוק שלך.
אחרי הההאכלה- פליטה: תינוקות זקוקים להפליט במהלך ולאחר ההאכלה כדי לשחרר גזים אשר ייתכן ובלעו. החזיקי את התינוק מול חזה שלך או על הכתף שלך או תשבי אותו על הברך שלך, תומכת בחזה ובראש ביד אחת, ומעט טפחי על הגב ביד השנייה.
- השמדת חלב שלא נוצל: אם את משתמשת בפורמולה, להשמיד את כל החלב שהתינוק לא סיים. אם זה חלב אם, אפשר להכניס למקרר ולהשתמש בו לההאכלה הבאה אם הוא לא נגמר תוך שעה.
- ניקוי: נקי ומעקרי את כל הציוד להאכלה לאחר כל שימוש כדי למנוע התפתחות חיידקים.
טיפים נוספים- האכלה רספונסיבית: חפשי סימנים שהתינוק שלך רעב (כגון הפניית הראש לכיוון הבקבוק) או מלא (כמו הפניית פחד מהבקבוק) ותגיבי בהתאם. הימנעי מלהכריח אותו לסיים את הבקבוק.
- נוחות וחיבור: השתמשי בזמן הזה למגע עור על עור ולקיים אינטראקציה עם התינוק שלך דרך דיבור ומגע עין. האכלה מבקבוק יכולה להיות הזדמנות לחיבור כמו הנקה.
- הימנעי משימוש בבקבוקים מרופדים: אף פעם אל תשתמשי בבקבוק מרופד כי זה עלול להגדיל את הסיכון לחנק, דלקות אוזניים ונזק לשיניים.
אם את נתקלת בקשיים בהאכלה או יש לך חששות לגבי הכניסה או הבריאות של התינוק שלך, התייעצי עם רופא ילדים לקבלת הנחיות ותמיכה.